top of page

Remote learning support

Public·8 members

KicsikLegújabb sorozatunkban, a Mókás foglalkoztatókban szórakoztató feladványok várják a kicsiket. Ellátogathatnak a tanyára, játszhatnak a gyerekek világában vagy a húsvét forgatagában, a rengeteg játékos feladat garantálja a szórakozást!
kicsikEz a különleges, interaktív lapozókönyv sok közös élménnyel ajándékozza meg kicsiket és nagyokat egyaránt. A könyv olvasása közben megismerkedhetünk a színek és a számok világával, miközben fejlesztjük a kicsik szókincsét is.


Ebből a kisebbeknek szóló képes Bibliából úgy mesélhetjük el a gyerkeknek a történeteket, hogy átélhetik a teremtés szépségét, izgulhatnak Dávidért a csatában, Dánielért az oroszlánok között és Jézus tanítványaiért a viharban. A beleélést segítik a gyermekek fantáziáját megragadó illusztrációk és a könnyen érthető szöveg is. A történetekből a kicsik is megérezhetik, hogyan gondoskodik Isten az emberekről, hogyan tartja meg az ígéreteit, és miként hív bennünket, hogy szeressük őt és egymást.


Ebből a kisebbeknek szóló képes Bibliából úgy mesélhetjük el a gyerekeknek a történeteket, hogy átélhetik a teremtés szépségét, izgulhatnak Dávidért a csatában, Dánielért az oroszlánok között és Jézus tanítványaiért a viharban. A beleélést segítik a gyermekek fantáziáját megragadó illusztrációk és a könnyen érthető szöveg is. A történetekből a kicsik is megérezhetik, hogyan gondoskodik Isten az emberekről, hogyan tartja meg ígéreteit, és miként hív bennünket, hogy szeressük őt és egymást..


Az idei rendezvényre Cserna Gábor polgármester is ellátogatott, akit a kicsik nagy lelkesedéssel fogadtak és büszkén mutatták meg neki rajzaikat. A fődíj egy kültéri trambulin volt, melyet a Margaréta tagóvoda kis csapata nyert el alkotásaival. Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője elmondta, hogy a gyerekek idén is nagy lelkesedéssel várták a versenyt, melyhez a Petőfi iskola zárt udvara kiváló helyszínnek bizonyult. Az óvoda vezetője kiemelte, hogy remek program ez, hiszen az összefogásról, a közös játékról, de a gyerekek összedolgozásáról, készségeik fejlesztéséről is szól, melyet fontos csiszolni már óvodás korukban.


A különdíjat az Eszterlánc Tagóvoda nebulói nyerték. Ez egy húszezer forintos Dechatlon vásárlási utalvány, melyet Petrás Gábor, a DLSZ főtitkára ajánlott fel. A kiosztott túró rudikat pedig a Carissa Sportegyesület jóvoltából majszolhatták a kicsik.


A szervező egyesületek közel száz gyermeket mozgattak meg az eseményen, a kicsik rendkívül lelkesen végezték az ügyességi feladatokat, amelyeket nagyon élveztek. Pécselyről és Tihanyból is érkeztek ovisok. Kormos Mihály, a Szent Benedek Röplabda Akadémia utánpótlás szakmai igazgatója elmondta: legalább még négy-öt hasonló programot terveznek erre az idényre.


A felnőttek számára jelenleg a koronavírus jelenti a legnagyobb veszélyt, de a kicsik sincsenek biztonságban: náluk általában enyhe tünetekkel jelentkezik a COVID-19, vannak azonban más vírusok, amelyek kifejezetten őket támadják. Ilyen például a most kiugró megbetegedésszámot okozó RSV (respiratory syncitial virus), amely egy alsó légúti vírusfertőzés, és elsősorban csecsemőket betegít meg, de akár a nagyobbakat is megfertőzheti.


A szülői odafigyelés mellett az is legalább ennyire fontos, hogy a gyermekegészségügyi ellátórendszer olyan korszerű lélegeztető és tüdőgyógyászati eszközökkel legyen felszerelve, amelyek kifejezetten a kicsik méretéhez igazodnak, és a terápiás eljárásokat egyszerűbbé, gyorsabbá, fájdalommentesebbé teszik. A K&H gyógyvarázs program jóvoltából ezért idén több kórház is a légúti és légzőszervi betegséggel küzdő gyerekek kezelését megkönnyítő eszközökkel gazdagodott, az Országos Mentőszolgálat mentőkocsi-hálózatának felszereltsége pedig kifejezetten a gyermekek méreteihez igazodó lélegeztető ballonokkal bővült.


Egy nagy telken 25 gyerek, nagyok és kicsik, önfeledten játszanak, napoznak, fürdenek, kézműveskednek. Idén is a hagyományokhoz híven volt gyöngyfűzés, mandalázás stb. Mi lányok azonnal hozzáláttunk valami szép kis nyaklánc, gyűrű vagy karkötő elkészítéséhez. De térjünk csak át a fiúkra is akik ugyebár nem pazarolják az idejüket ilyen dolgokra, ők rohantak focizni, ping-pongozni, röplabdázni. ( Na jó egy két nap után a fiúk is elcsendesedtek és leültek ajándékokat készíteni a szeretteiknek).


Ebédre kijártunk egy közeli kis étterembe, ahol mindenki mind a tíz ujját megnyalhatta a finomságok után. Régi hagyomány az is, hogy vegyes életkorú tábor a miénk. Idén volt 5 éves óvodásunk és 20 éves egyetemistánk. A nagyok sokat segítenek a kicsik lefektetésében. Én például szinte minden este mesét írtam és olvastam föl a kicsiknek . 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...
bottom of page